Bekçi Sağlık Raporu Varikosel Engel Mi?


Bekçi Sağlık Raporu Varikosel Engel Mi?


Bekçi Adayları bu yazımda sizlere Varikosel Nedir? Bekçilikte Varikosel Engel Midir? sorusunu sağlık raporu işlemlerinde geçerli olan Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden yola çıkarak açıklayacağım.

Varikosel Nedir?

Varikosel, kısırlık sorunuyla doktora başvuranların yaklaşık %30-40’ında rastlanan, testislerdeki kanı boşaltan toplardamarların varisleşmesidir. Varikosel, testis toplardamarlarının bacaklardaki varis tarzı genişlemesine klinikte verilen isimdir. Testis ısısının bozulması, kirli kan içindeki toksik maddelerin testiste birikmesi ve testis kan akımını bozması ile testis fonksiyonlarını etkiler ve sperm ve testosteron üretimini bozar.

Bekçilikte Varikosel Engel Midir?

Bekçi alımlarında geçerli olan Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinde 8. Bölümde olan Üroloji Bölümünde geçen  varikosel mevcudiyeti veya başarılı cerrahi tedavileri sağlam kabul edilir. Maddesi ile engel olmadığı görünmektedir. En son yayınlanan sağlık şartları yönetmeliğinden alınmıştır.

8- ÜROLOJİ / KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM
A - Bendinde 

6- Kordon kisti, distal hipospodias, hidrosel ve varikosel mevcudiyeti veya başarılı cerrahi tedavileri sağlam kabul edilir.

Bekçi  Sağlık Raporu ile sorularınızı yorum kısmından bizlere sorarak bizlerde sağlık yönetmeliğinden yola çıkarak bizlerde cevaplamaya çalışacağız.
Diğer Sağlık Şartları İçin TIKLAYIN 




Bizi Takip Edebileceğiniz Adreslerimiz
Sizleri Facebook Sayfamıza ve Youtube Kanalımıza Bekliyoruz..

Hiç yorum yok