Bel Fıtığı Polisliğe Engel Mi?

Bel Fıtığı Polisliğe Engel Mi?



POMEM - PAEM - PMYO adayları bu yazımda sizlere Bel Fıtığı Polisliğe Engel Mi? POMEM - PAEM - PMYO Bel Fıtığı Engel Mi? sorusuna cevap vereceğim. Aşağıda sizinle paylaşacağım tüm bilgiler Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır.

Bel Fıtığı Polisliğe Engel Mi?

ORTOPEDİ ve TRAVMATOLOJİ
A) Bu sisteme ait kronik hastalığı, sürekli diyet veya ilaç tedavisiyle kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı, organ ve sistem fonksiyonlarını etkileyen bir hastalığı, sakatlığı olanlar ile doğuştan (konjenital) veya sonradan (cerrahi-travmatik) organ eksikliği veya organ yokluğu olanlar (aşağıdaki istisnai maddeler hariç) öğrenciliğe kabul edilmezler.

Bu bölümde ifade edilmemiş tanılarda, kişinin muayenesini yapan ilgili uzman doktor ve sağlık kurulu doktorları, hastalığın seyri ve derinliğini dikkate alarak, bu Yönetmeliğin 21 nci maddesine göre uygun olan dilim için karar verir. B-C-D dilimlerinde tanımlanan hastalıklar öğrenciliğe engeldir.

Bel Fıtığı olan arkadaşlar okulu kazandıktan sonra yapılan sağlık raporunda Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği uygulanmaktadır. Bu yönetmelikte Bel Fıtığı ile ilgili geçen madde aşağıdaki gibidir. 

10) Boyun-göğüs-bel fıtıkları, disk patolojileri, sinir sıkışmaları, omurganın ve omurga eklerinin diğer patolojileri ile bunların cerrahi müdahaleleri(açık veya kapalı) öğrenciliğe engeldir.
Kaynak: Resmi Gazete 
Diğer Sağlık Şartları Hakkında Bilgi Almak İçin TIKLAYIN





Bizi Takip Edebileceğiniz Adreslerimiz
Facebook Youtube
 © by Polis Adayları Bilgi Paylaşım
Sizleri Facebook Sayfamıza ve Youtube Kanalımıza Bekliyoruz..

Hiç yorum yok