Bayanlar Nasıl PÖH Olur? Başvuru Şartları Neler?

Bayanlar Nasıl PÖH Olur? Başvuru Şartları Neler?



Bu yazımda sizlere Bayan PÖH Nasıl Olunur ? Şartları Neler? hakkında bilgiler vereceğim. Bayan adaylardan bu konuda baya soru gelmekteydi.

İlk olarak belirtmek isterim Polis Akademisi erkek adayları aldığı gibi direk PÖH olarak bayan alımı yapmıyor. Şu ana kadar böyle bir alım yapılmadı. Ancak bayanlar PÖH olamaz diye bir şey yoktur. Ben bu yazımda sizlere bayanların nasıl PÖH olabileceği hakkında bilgileri tam vereceğim. Bayan direk PÖH alımı olmayınca bayanlar Polis Akademisinin diğer polis alımları olan liseden sonra TYT ile alımı yapılan PMYO, ön lisans ve lisans mezunu olan adayları KPSS ile aldığı POMEM ve ya sadece lisans mezunlarını aldığı PAEM okullarından mezun olmadan PÖH Başkanlığından seçmelere gelinir.

PÖH olmak isteyenler için mülakat ve spor testi yapılmaktadır. Bazen okullara seçmelere gelmeye biliniyor diğer bir alım şekli ise mesleğe başladıktan sonra meslek içinden PÖH alımı yapılıyor. Sadece branş değişimi oluyor. 3 aylık bir eğitimden sonra PÖH olarak göreve başlıyorsunuz.

Bayan adaylara önerim direk PÖH alımını beklemelerine gerek yok diğer alımlardan faydalanarak polis olabilirler. Polis olduktan sonra meslek içinden nasıl komiser alımı yapılıyorsa meslek içinden PÖH alımı da yapılıyor.
Aklınıza takılan soruları yorum yaparak sorabilirsiniz. 




Bizi Takip Edebileceğiniz Adreslerimiz
Sizleri Facebook Sayfamıza ve Youtube Kanalımıza Bekliyoruz..

Hiç yorum yok