Dövme Artık Polisliğe Engel Değil?

Dövme Artık Polisliğe Engel Değil?


Arkadaşlar dövme hakkında yeni bir açıklama geldi. Yazlık üniforma giyildiğinde belli olmayan dövmeler artık elenme sebebi olmaktan çıktı. Ancak bu sadece polislik için geçerlidir. Askeri alımlarda dövme yine sorun oluyor. Değişiklik hakkında yapılan açıklama ise :

Emniyet teşkilatı bünyesinde aranacak sağlık şartlarını, sağlık kurulu raporu alınmasını ve bu raporlara göre yapılacak işlemlere ilişkin hususları kapsayan "Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelik, emniyet teşkilatının amir ve memur ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan polis eğitim-öğretim kurumlarına alınacak öğrencilerde, teşkilata yapılacak ilk atamalarda, ayrıldıkları öğrencilik veya memurluğa geri dönüşlerde, Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışındaki birimlere açıktan ve naklen atamalarda, hastalanma, malullük ve vazife malullüğünde, vazife malulü olarak çalışmaya devam etme durumunda ve hizmet sınıfı değişikliklerinde aranacak sağlık şartlarına ilişkin usul ve esasları belirliyor.

Dövme ile ilgili madde ise;

Yazlık üniforma giyildiğinde vücudun açık bölgelerinde kalan her türlü dövme ve benzeri kalıcı uygulamalar öğrenciliğe engeldir.




Bizi Takip Edebileceğiniz Adreslerimiz
Facebook Youtube
 © by Polis Adayları Bilgi Paylaşım
Sizleri Facebook Sayfamıza ve Youtube Kanalımıza Bekliyoruz..

Hiç yorum yok