2018 PMYO Başvuru Evrakları


2018 PMYO Başvuru Evrakları

2018 – PMYO Başvuru Şartları ve Alımları

PMYO başvuruları önceki yılda YGS puanı üzerinden alındı bu yıl ise sınav sisteminin değişmesinden dolayı yeni sistemde adayların gireceği ilk oturum olan TYT sınavı ile olacağını düşünüyoruz. Geçen yıl YGS bölüm fark etmeksizin 260  ham puanı alanları başvuru yapabildi. Sizlerinde bilmesi gereken Polis Akademisi bu taban puanı sınavdan sonra açıklamasındaki amaç sınava giren adayların gösterdikleri başarıyı göz önünde bulundurarak bir taban puan açıklıyor. Bu yılda aşağı yukarı aynı taban olacağını düşünüyorum. PMYO alımlarına başvuracak adaylar YKS olan üniversiteye geçiş sınavının ilk oturumuna girmeleri gerekmektedir.

Üniversite sınavlarının açıklanmasından sonra Polis Akademisi kendisine ait olan resmi sitesi https://www.pa.edu.tr adresinden PMYO alımı ile duyuruyu yayınlayacak. Daha sonra adaylar bu duyuruya göre hareket edecekler. Duyuru Temmuz veya Ağustos ayında gelebilir. Bu konuda acele etmeyip sadece sınava odaklanmanız sizler için iyi olacaktır. Ne kadar yüksek puan almak o kadar sizler için iyi olacaktır.

a) Nüfus Cüzdanı (Başvuru yapan adaylar başvuru esnasında nüfus cüzdanlarının aslını ibraz etmek zorundadır)
b) Sınav başvuru dilekçesi, (Sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, sınav başvuru dilekçesi www.pa.edu.tradresinden indirilebilecektir.)
c) Aday Sağlık Bilgilendirme Formu, (Sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, aday sağlık bilgilendirme formu www.pa.edu.tr adresinden indirilebilecektir.)
ç) Adayların Fiziki Yeterlilik Sınavı Parkuruna Katılmasına Engel Sağlık Probleminin bulunmadığına dair beyanı, (Sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, söz konusu evrakı www.pa.edu.tradresinden indirilebilecektir.)
d) Diploma veya bitirme belgesinin aslı veya arkalı önlü olmak üzere Kurumcaonaylı örneği ile öğrenimi devam eden adaylar için son sınıfta bulunduğunu gösterir öğrenci belgesinin Kurumca onaylı örneği, (Ayrıca lise son sınıfta öğrenim gören adaylar, “Başvuru Dilekçesi” üzerinde bulunan “Öğrenim Bilgileri” bölümünün ilgili kısımlarını doldurup öğrenim görmekte oldukları okulların yetkililerine onaylatacaklardır)
e) Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf,
f) Kendisi ve evli ise eşinin sabıka kaydı olmadığını ifade eden yazılı beyanları, (Sınav başvuru dilekçesinin ilgili bölümüne aday kendi el yazısı ile kendisinin ve evli ise eşinin sabıka kaydı durumunu yazacaktır.)
g) Erkek adaylar için askerlik ile ilişiğin bulunulmadığına dair yazılı beyanı, (Sınav başvuru dilekçesinin ilgili bölümüne aday kendi el yazısıyla askerlik ile ilişiğinin bulunmadığı belirtecektir.)
h) Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi, (18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, yaş düzeltmesi yaptıran adaylar için yaş düzeltme belgesi)
ı) Emniyet teşkilatı şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocuklarından,Personel Dairesi Başkanlığınca verilen şehitlik veya vazife malullük belgesinin Kurumca onaylı örneği,
i) Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu,
j) Sınav Giriş Belgesi, (www.pa.edu.tr adresinde yayınlanacaktır)

PMYO Adayları TYT Konuları ve Soru Dağılımı
Polis Okulunda Ne Kadar Maaş Alınır – Mart 2018
Polislik Yeni Sağlık Yönetmeliği ile Genel Sağlık Raporu İşlemleri – Mart 2018
Polis Adayı Yetiştiren Okullar Hangileri
Önlisans Mezunları Nasıl Polis Olur
PMYO Adaylarının Dikkatine YKS Başvuruları Başladı




Bizi Takip Edebileceğiniz Adreslerimiz
Facebook Youtube
 © by Polis Adayları Bilgi Paylaşım
Sizleri Facebook Sayfamıza ve Youtube Kanalımıza Bekliyoruz..

Hiç yorum yok