PMYO Alımlarında Hangi Sınav Geçerli Olacak Belli Oldu.




YÖK Başkan Yekta Saraç bir röportaj verdi. YÖK Başkanı Saraç açıklamalarında tüm MYO yerleştirmelerinin TYT puanı ile yapılacağını ifade etti.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç CNN TÜRK'te bir röportaj verdi. YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın buradaki açıklamaların YÖK'ün resmi web adresi üzerinden yayımlandı. 
YÖK Başkanı Saraç'ın açıklamalarına göre Meslek Yüksekokullarına öğrenci yerleştirmeleri TYT puanı esas alınarak gerçekleştirilecek. Bilindiği gibi Polis Meslek Yüksekokullarına öğrenci yerleştirmeleri daha önce YGS puanı ile yapılıyordu. YÖK tarafından açıklanan yeni sistem YKS'ye göre artık PMYO yerleştirmeleri TYT puanı esas alınarak yapılacak.

TYT İçeriğinde neler olacak?

TYT’ de Türkçe ve Temel Matematik alanları ile ilgili sorular yer almaktadır.
Türkçe Testinde; Türkçeyi doğru kullanma, okuduğunu anlama ve yorumlama, kelime hazinesi, temel cümle bilgisi ve imla kurallarını kullanma becerileri ölçülecektir.

Temel Matematik Testinde; Temel Matematik kavramlarını kullanma ve bu kavramları kullanarak işlem yapma, temel matematiksel ilişkilerden yararlanarak soyut işlemler yapma, temel matematik prensiplerini ve işlemlerini gündelik hayatta uygulama becerileri ölçülecektir.

Adaylar bu tek TYT-Puanı ile herhangi bir MYO programını tercih edebilecekler. Polis Meslek Yüksekokulları da MYO kapsamında yer alan kurumlar oldukları için, TYT ile ön başvuru alacaklar. Temel Yeterlilik Testi (TYT)’nin süresi 90 dakikadır. 2018 TYT sınavı 23 Haziran 2018 tarihinde yapılacaktır.

Bizi Takip Edebileceğiniz Adreslerimiz
Facebook Youtube
 © by Polis Adayları Bilgi Paylaşım
Sizleri Facebook Sayfamıza ve Youtube Kanalımıza Bekliyoruz..

Hiç yorum yok