Polis Okulunu Kazanıp Askerde Dilekçe Veren Aday Ne Yapacak?



pomem adayları askerde olanlar

Değerli arkadaşlar Facebook sayfamıza gelen sorulardan sizleri en çok ilgilendirenleri burada uzun uzun açıklama gereği duyuruyoruz. 

Normalde polis okulunu kazanan adaylar geçici terhis belgesi alarak askeri birliklerinden gönderiliyordu. 2017 yılında yapılan değişiklikle artık askeriye polis okulunu kazanan adayları göndermeme kararı aldı. Göndermesinde etkili olan yönetmelik değiştirildi. Polis akademisi de askerde olup polis okulunu kazanan adayların haklarını kaybetmemeleri için dilekçe ile kendilerine bildirmelerini istedi. Askerde olup kazanan adaylar merak etmesin asil ya da yedekten olup sırası gelen adaylar için planlama yapılacaktır. Dilekçe istenilen dönemler ise 19. Dönem PÖH ve 20. Dönem POMEM'dir.

 Ancak en son yapılan 2017 PAEM alımında Polis akademisi artık kılavuzda askerlik ile ilişiği bulunmamak şartı getrdi. Yani PAEM i kazanıp askerde olan adaylara dilekçe hakkı verilmeyecektir. Bunu kılavuzda duyurduğu için PAEM i kazanan adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır.

19. Dönem PÖH ve 20. Dönem POMEM adaylarında bu durum yok onlara dilekçe hakkı verildi. Arkadaşlar sizler beklemeye devam edin sizler için bir duyuru yayınlanacaktır.

Sorularınızı facebook sayfamızdan sorabilirsiniz.

Resmi duyuruları Polis Akademisinin resmi sitesinden takip ediniz.



Bizi Takip Edebileceğiniz Adreslerimiz
Facebook Youtube
 © by Polis Adayları Bilgi Paylaşım
Sizleri Facebook Sayfamıza ve Youtube Kanalımıza Bekliyoruz..

2 yorum:

  1. Henüz bu yazdigimiz dilekcelere bir cavap gelmedi napalim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda polis akademisi tarafından bir duyuru yayınlanacaktır. Beklemekten başka çare yok kardeşim bir şey olursa buradan yayınlayacağız.

      Sil